preskoči na sadržaj

Srednja škola Lovre Montija

Login
Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija

Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55
Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 372395
Danas: 46
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pozivna sudjelovanju u nacionalnoj fazi Europskoga statističkog natjecanja
Autor: Berta Dragičević, 6. 12. 2019.

 Nacionalna faza Europskoga statističkog natjecanja

Državni zavod za statistiku i u školskoj godini 2019./2020. nastavlja s provedbom nacionalne faze Europskoga statističkog natjecanja, koje od ove godine, radi ujednačivanja s ostalim europskim zemljama sudionicama, nosi ime Statističko natjecanje.

Ohrabreni odličnim uspjehom maturantica V. gimnazije u europskoj fazi Europskoga statističkog natjecanja, koje su osvojile izvrsno drugo mjesto u jakoj konkurenciji kolega iz 14 europskih zemalja, ali i brojem sudionika, koji iz godine u godinu raste, odlučili smo nastaviti s još jednim izdanjem ovog hvalevrijednog natjecanja.


Ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite i ove školske godine te budete dio ove poticajne i edukativne statističke priče. Podsjetimo, riječ je o natjecanju srednjoškolaca u dobi od 14 do 18 godina, u čiju su se provedbu uključili mnogi nacionalni statistički uredi država članica Europske unije. Ciljevi su potaknuti znatiželju i interes srednjoškolaca za statistiku te upotrebu statističkih podataka u procesu učenja, pokazati stvarnu primjenu stečenoga statističkog znanja na konkretnim primjerima iz života i važnost statistike za društvo i njezin utjecaj na njega te promicati timski rad i suradnju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Kao i prošlih godina, natjecanje će u nacionalnoj fazi imati dva kruga, a najbolji hrvatski srednjoškolci dobit će priliku odmjeriti snage s europskim kolegama u europskoj fazi natjecanja. U svim fazama natjecanje će se provoditi putem online platforme, tako da ni ovaj put neće biti potrebno putovati izvan mjesta boravišta. Prijaviti se mogu svi učenici koji pohađaju bilo koju redovitu srednju školu u Hrvatskoj. S obzirom na različitu razinu znanja, učenici se mogu prijaviti u dvije kategorije, ovisno o razredu koji pohađaju. Kategorija A namijenjena je učenicima 3. i 4. razreda, a kategorija B učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola. Učenici mogu sudjelovati u ekipama koje mogu činiti od jednoga do tri učenika te ne moraju nužno pripadati istoj školi, nego samo istoj kategoriji. Svaka ekipa mora imati nastavnika koji će imati ulogu mentora ekipe, pratiti rad učenika te im pomagati u izvršavanju zadataka. Broj sudionika odnosno ekipa iz iste srednje škole nije ograničen, kao ni broj ekipa koje prati isti mentor, dok učenici mogu sudjelovati samo u jednoj ekipi.

Osim imena natjecanja, ove godine uvodi se još jedna novost, a to je Nagrada javnosti. Naime, deset najboljih ekipa po kategoriji ove će godine konkurirati i za tu nagradu, i to tako da će javnost pet dana moći glasati na internetskoj stranici Statističkog natjecanja i izabrati dvije najkreativnije prezentacije.

Nadamo se da ćete i ove godine sudjelovanje svoje škole i njezinih predstavnika u ovom projektu uključiti u svoj nastavni plan te na taj način pridonijeti ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u obliku poticanja učenja na temelju iskustva. Osim toga valja napomenuti da je Državni zavod za statistiku u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje uspio osigurati dodatne bodove za nabolje ekipe pri upisu na neka od visokih učilišta.

Sva objašnjenja u vezi s provedbom nacionalne i europske faze natjecanja možete pronaći na
internetskoj stranici
natjecanje.dzs.hr, a za sva eventualna dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu elektroničke pošte natjecanje@dzs.hr.

U nadi da ćete prihvatiti i poduprijeti naš poziv za sudjelovanje na Statističkom natjecanju te s njim upoznati nastavnike i učenike u svojoj školi, srdačno vas pozdravljamo.

 

GLAVNA RAVNATELJICA

Lidija BrkovićIzvor: Srednja škola Lovre Montija, Knin


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju