preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenostiOd 30. ožujka do 5. travnja održavaju se 3. Dani medijske pismenosti pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture, a u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.


Cilj Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Dani medijske pismenosti ujedno su platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti. Pozivamo stoga i vas da se uključite u taj važan projekt, te da organizirate sat medijske pismenosti, radionicu ili predavanje za učenike, ili pak roditeljski sastanak na temu medijske pismenosti, na temelju obrazovnih materijala koji su dostupni putem poveznice na internetskom portalu medijskapismenost.hr. Trenutno ih je šesnaest, a u ožujku će bi objavljeni i novi materijali, koji će biti razvijeni u suradnji s domaćim i stranim stručnjacima.

Ako ćete imati aktivnosti vezanih uz medijsku pismenost, prijavite svoj događaj u Raspored događanja povodom Dana medijske pismenosti da bi mogli dobiti plakate i tiskane publikacije. Više o tome kako prijaviti događaj saznajte ovdje.

Čak i ako ne organizirate neku posebnu aktivnost, možete se prijaviti za publikacije – knjižice za roditelje i skrbnike „Djeca i mediji“ i „Slikovnice o medijima“. Za publikacije se možete prijaviti ovdje.

Također, do 18. ožujka otvorene su prijave za filmski natječaj za osnovnoškolce i srednjoškolce, koji Agencija za elektroničke medije i UNICEF organiziraju u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. Tema natječaja je „Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju“, a prijave su otvorene do 18. ožujka. Više o natječaju saznajte ovdje.

Sve informacije o Danima medijske pismenosti možete pratiti na portalu medijskapismenost.hr.

U privitku se nalazi poziv za organizaciju aktivnosti u okviru Dana medijske pismenosti.

Uprava za unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja 

Donje Svetice 38  |  Zagreb 10000 

https://mzo.gov.hr


Izvor: Srednja škola Lovre Montija, Knin
Priloženi dokumenti:
DMP_poziv_za_organizaciju_aktivnosti_MZO.docx (223.90 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Berta Dragičević   datum: 2. 3. 2020.

Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Školski kalendar 23/24


Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 457585
Danas: 410
preskoči na navigaciju