2019-05-30 11:04:01

Tjedan kulturne baštine

 

 

 

„ Ne mogu prihvatiti ideal opće uniformnosti kulture među velikim i malim dijelovima Europe; isto tako, ne vjerujem da se ti dijelovi mogu razvijati u kulturnoj izolaciji jednih od drugih. Bilo bi mi drago kad bi svaki dio sačuvao svoju individualnost. (…)

 

Potrebno je oboje, i jedinstvo i različitost.“                                                 (T.S.Eliot)

 

U našoj školi smo 20.- 24.svibnja 2019. održali Tjedan kulturne baštine. Započeli smo tako uzbudljivo četverogodišnje putovanje upoznavanja hrvatske i svjetske tradicijske kulture.

 

                                                                           

              

Učenici 1. B razreda pripremili su prezentacije u kojima su obradili dio hrvatskih dobara koji se nalaze na UNESCO-ovu Reprezentativnom popisu nematerijalne i materijalne kulturne baštine čovječanstva.

U četvrtak, 23.svibnja 2019., posjetili smo Kninski muzej i uz stručno vodstvo gđe Zoje Radić razgledali stalni postav Etnografskog odjela. Saznali smo  mnogo o životu i običajima kninskog kraja.

Gđa Ojdana Vještica iz udruge Naše ognjište održala je u petak, 24.svibnja 2019., zanimljivu i edukativnu radionicu o starim zanatima i socijalnom poduzetništvu. Bila je to prilika da učenici upoznaju tkalački stan te da se i sami okušaju u tkanju. Dio našeg druženja i atmosfere možete pogledati na fotografijama.    

                                                                                  Autorica: Nada Jakovčević   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Srednja škola Lovre Montija