preskoči na sadržaj
6. mobilnost_Italija

U tjednu od 22. svibnja do 26. svibnja 2023. odradili smo posljednju mobilnost unutar projketa YES u Perugi, Italija.

Tjedan je bio ispunjen aktivnostima koje su pridonijele ostvarivanjima ishoda unutar Cilja 4_Kvalitetno obrazovanje, Cilja 6_Čista voda i sanitarni uvijeti i Cilja 7_Pristupačna i čista energija unutar Globalnih ciljeva za održivi razvoj (Agenda 2030). 

Naši domaćini, srednja škola IIS Cavour Marconi Pascal, upoznali su nas s obrazovnim sustav u Italiji, ali i s vlastitim iskustvima i izazovima inkluzivnog obrazovanja. Sudjelovali smo na mnogobrojnim radonicama (Mood board, Let's discover Italy, Crossword about Agenda 2030, Chemical Lab, Digital Lab, We are all Erasmus) koje kroz suvremene strategije poučavanja potiču učenike na suradnju i kritičko promišljanje.

Upunali smo se i s mnogobrojnim kulturnim i povijesnim znamenitosti Umbrije (grad Perugiu i Asiz), ali i s bioraznolikošću i važnosšću očuvanja etnobotanike. Posjetili smo i Piediluca jezero i Mramorni slap te upoznali zakone dobivanja čiste energije iz obnovljivih izvora.

Mobilnost smo završili svečanom ceremonijom podjele certifikata uz neizostavnu muziku i modu!

Ovom mobilnošću, projekt YES (Young Europeans for Sustainability) završava, ali kako reče naš dobar prijatelj Laurent - svaki kraj je novi početak 😊