preskoči na sadržaj
Vijesti

PROJEKT KOŠARICA „ NINIA AROMATICA“- NAŠA NINIA PRIČA

 

 

SREDNJA ŠKOLA LOVRE MONTIJA

IKIČINA 30

22300 KNIN

 

                  PROJEKT KOŠARICA „ NINIA AROMATICA“- NAŠA NINIA PRIČA

 Projekt – KOŠARICA „NINIA AROMATICA“  nastavak je naše već započete „NINIA priče“ koja se odvija dio po dio, a koliko dijelova će biti to ni sami ne znamo. NINIA priča počela je sa našim prethodnim projektom „KNIN- OTKRIVANJE NEOTKRIVENOG „ projektom sufinanciranim od strane Ministarstva turizma u kojem smo osmislili naš  suvenir „NINIA“.

   


„Knin-otkrivanje neotkrivenog „realiziran je 2020. god. kada smo u sklopu naše Učeničke zadruge „ Trgoflores“ (osnovane 2013. godine u sklopu projekta „ Obrazovanje za poduzetništvo“) osmislili i  izradili suvenir grada Knina kao pripovjedača i promotora povijesti. Riječ je o sapunu kojeg smo nazvali „Ninia“ (povijesni naziv grada Knina) u koji je zaliven pluteni privjesak izrezbaren s povijesnim motivima grada Knina. Ideja je da potrošnjom sapuna (izrađenog od biorazgradive baze s nekoliko vrsta eteričnih ulja, bez štetnog učinka na okoliš) imatelju ostane privjesak s motivima grada Knina kao suvenir.

 

  

Nakon navedenog projekta, godine 2021. također uz potporu Ministarstva turizma u suradnji s partnerima Srednja strukovna škola Kralja Zvonimira realiziran je projekt „Ninia Aromatica“-  zasađen je i uređen školski vrt začinskog i ljekovitog bilja. Stoga da bi naša priča dobila nastavak a ujedno i ušla u treću fazu kao nastavak na prethodna dva projekta, aplicirali smo se na natječaj projektom pod nazivom Košarica „Ninia Aromatica“ koji predstavlja proizvodnju tj. izradu prirodne kozmetike od bilja iz našeg vrta i ostalog kao npr. kreme, balzami, mirisne svijeće, sapuni, mirisne kuglice, čajevi te ostali ukrasni i korisni predmeti koji čine našu košaricu.

 

  

Cilj ovog i svih naših projekata je razvoj poduzetničkih sposobnosti učenika kao i osposobljavanje učenika za samostalno vođenje poslovanja, savladavanje svih radnih zadataka i procesa u poslovnoj organizaciji, rješavanje problema te razvijanje vještina timskog rada, odgovorno odlučivanje, te izražavanje osobne kreativnosti kroz procese projekta,  ali i razvijanje svijesti o potrebi očuvanja prirodne ravnoteže okoliša ali i očuvanje kulturne baštine.

 

Iskrene zahvale Ministarstvu znanosti i obrazovanja kao i  Ministarstvu turizma na dosadašnjoj financijskoj potpori. Naša „Ninia“ priča ide dalje i dobit će zasigurno novi nastavak  koji je već u planu a do realizacije nek ostane iznenađenje….

 

Voditelji projekta:

Kristina Tepić, nastavnik ekonomske grupe predmeta

Marija Vidović, nastavnik poljoprivredne skupine predmeta


Izvor: Kristina Tepić i Marija Vidović

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Vujević   datum: 30. 8. 2023.

Rezultati Županijskog natjecanja iz kemije

      Županijsko natjecanje iz kemije održano je 3.3.2023. godine u OŠ Skradin.​

Na Županijsko natjecanje iz kemije u znanju pozvano je 37 učenika, 28 učenika iz OŠ i 9 učenika iz SŠ.

U prilogu se nalaze rezultati za sve razrede.

Svim učenicima i njihovim mentorima čestitke na ostvarenom rezultatu!

Hvala OŠ Skradin na gostoprimstvu!

 

 

Marijana Zaninović, prof.

Predsjednica Županijskog porvjerenstva za provedbu natjecanja iz kemije

Humanitarna akcija ambasadora EPAS programa

Dragi učenici i učenice, poštovane kolegice i kolege,

vjerujemo da ste primijetili rozi plakat po školi 😊

Plakat su izradile Andrea i Dora učenice 2.a razreda i njime najavljujemo početak humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za djecu i mlade s Downovim sindromom - korisnike Centra Juraj Bonači (podružnica Sinj).

Promičući europske vrijednosti sloboda, zajedništvo, jednakost, inkluzivnost, a pod sloganom EU „Ujedinjeni u različitosti“ pozivamo vas da donirate 1€!

Unaprijed hvala,

učenici ambasadori programa EPAS škola i njihovi voditelji!

 

 

https://www.worlddownsyndromeday.org/

 

             

 

 

 
Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Školski kalendar 23/24


Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 461943
Danas: 8
preskoči na navigaciju