preskoči na sadržaj
Vijesti

Prometna Učilica

Prometna učilica - natjecanjeMUP - MZO - 1. državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta, ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.


Temeljem pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim školama te probnom natjecanju srednjoškolaca održanom tijekom protekle školske godine, Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta, ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinancira se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 

Cilj je natjecanja, koje se u potpunosti provodi na stranicama http://ucilica.skole.hr, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama. Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je poginula 331 osoba, od toga 53 mlade osobe u dobi od 14 do 25 godina. Učinimo zajedničke napore da se taj broj smanji!

 

Natjecanje će se provesti u vremenskom razdoblju od 01. listopada (od 12,00 sati) do 30. studenog 2018. godine (do 12,00 sati), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. „Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih ovoj dobnoj skupini sudionika u prometu. 

 

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr. Sadržaji Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu.

 

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova. Od ukupno osam ispita, učenikove bodove predstavlja prosjek bodova sa tri najbolje riješena ispita.

 

Za najuspješnije učenike, škole te za najuspješnije voditelje natjecanja, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade, diplome i pohvalnice.

 

Nagrada za najuspješnije učenike (po uzrastima):

  1. mjesto: Tablet PC s tipkovnicom
  2. -5. mjesto: Eksterna baterija za mobitel (10 000 mAh)

Nagrada za tri najuspješnije škole:

Tablet PC

 

Nagrada za mentore (voditelje natjecanja) iz tri najuspješnije škole:

Laptop

 

 

Više o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na http://ucilica.skole.hr a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

 

 

Sve dodatne upite vezane za natjecanje možete uputiti putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr, na koje služba help deska odgovara radnim danom od 8:00 - 16:30 sati.

 

 

 

Mario Rezo

Voditelj projekta

T: 01 / 30 35 90


Izvor: Srednja škola Lovre Montija, Knin
Priloženi dokumenti:
PrometnaUcilica_Plakat_SrednjeSkole.jpg (510.65 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Berta Dragičević   datum: 5. 10. 2018.

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Oglasna ploča

Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
veliki odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 291270
Danas: 30
preskoči na navigaciju