preskoči na sadržaj
 

 

Slatko druženje mrežašica i čitateljskog kluba „Stuck Between the Covers“

 

U utorak, 6. lipnja 2023., imali smo posljednje okupljanje u ovoj školskoj godini sudionica kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja“ kao i članova čitateljskog kluba.

 

        

Ove godine posljednji sastanak čitateljskog kluba nije bio na Marunuši kao prethodnih zbog vremenskih neprilika, ali zato je tradicija mrežašica sačuvana. Podjela zahvalnica i torta bile su odličan poticaj za razgovor o knjizi Voštani princ. Bilo je to veselo druženje.

  

 

   

 

  

Nažalost, nisu svi članovi čitateljskog kluba mogli doći, a ni sve sudionice „Mreže čitanja“, nije bilo naše Jelene i vrijedne članice povjerenstva Marijane Blažević.                                                

 Nadamo se da ćemo to nadoknaditi sljedeće godine. Veselimo se nastavku naše čitateljske avanture.

izvor: Nada Jakovčević

fotografije: Jasminka Vujević

 

Knin, 9. 6. 2023.

 

 

 

                                                   

 

„Život je jednosmjerna ulica, a svatko za sebe bira kojom će je brzinom prehodati.“

 

Citat je to iz uzbudljivog kriminalističkog romana Mire Morovića Voštani princ. Taj napeti nastavak njegove uspješnice Djeca slijepoga kovača dočekao je naše kvizašice na nacionalnoj razini kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja“.

Nacionalna razina online kviza održana je u petak, 12. svibnja 2023. s početkom u 12.00 sati. Pristupile su obje učenice koje su ostvarile pravo sudjelovanja na nacionalnoj razini kviza.

    

 

Učenica Ani Runje rješavala je kviz u školskoj knjižnici, a Marijana Blažević bila je članica Povjerenstva koja je pratila regularnost provedbe ispita.

Učenica Laura Suknjov pristupila je rješavanju kviza na terenskoj nastavi u NP Krka pod nadzorom druge članice Povjerenstva Jasminke Vujević.

 

                       

Obje su učenice ostvarile odlične rezultate.

Uzbudljivoj završnici priključila nam se i Nina Mirčić sa svojim multimedijalnim uratkom, poslanim 8. svibnja 2023. na ocjenjivanje. Nina je zauzela izvrsno 4. mjesto na nacionalnoj razini kviza. Bravo Nina!

      

 

Ugodno druženje nastavilo se 17. 5. 2023. u 12.00 sati na Virtualnom susretu s književnicom Jelenom Kastaneti i književnikom Mirom Morovićem.

    

 

Našem susretu nisu mogle nazočiti Jelena Grizelj i Nina Mirčić, ali su nam se zato pridružili kvizaši iz Srednje strukovne škole kralja Zvonimira.

  

Nadamo se još uzbudljivijem nastavku druženja sljedeće nastavne godine.

P. S. Naravno, još nas u ovoj godini čeka slatko druženje i podjela zahvalnica!

izvor: Nada Jakovčević

fotografije: Nada Jakovčević i Jasminka Vujević

 

 

 

 

PLASMAN NA DRŽAVNU RAZINU

„Mreža čitanja“ – kviz za poticanje čitanja i kreativnosti

šk. god. 2022./2023.

Naša škola i ove godine sudjeluje u projektu Mreža čitanja 2022./2023.

Tema je sezone U mreži različitosti.

Ove su sezone uvažili raznolikost čitateljskih ukusa te su pripremili djela različitih žanrova. Romani za čitanje su: Jelena Kastaneti, Živjeti, Leigh Bardugo, Šest vrana, Miro Morović, Voštani princ.

 Školska razina kviza započela je  romanom „Živjeti“, pričom o obitelji, prijateljstvu i ljubavi poznate hrvatska spisateljice Jelene Kastaneti.

Školskoj razini kviza znanja pristupile su učenice Jelena G. (2. A), Izabela K. (3. C), Laura S. (3. C) i Ani R. (3.C). Također, ove nam se godine priključila i Nina M. (4. A) s izradom multimedijskog uratka. Sve su učenice uspješno prešle na regionalnu razinu (600 učenika i učenica ostvarilo je pravo sudjelovanja na regionalnoj razini kviza znanja, a Nina se od 25 multimedijskih uradaka našla među petnaest ostvarivši 7. mjesto).

 

Regionalna razina kviza održala se u srijedu 8. ožujka 2023. od 12:30 do 13:20. Termin je bio promijenjen zbog preklapanja s drugim natjecanjima. Na regionalnoj razini čekao ih je fantastični roman „Šest vrana“ spisateljice Leigh Bardugo.

Kvizu znanja na regionalnoj razini pristupio je 521 učenik. Na sljedeću, nacionalnu razinu kviza znanja prešlo je 375 učenika.

 Boje naše Škole na nacionalnoj razini branit će Laura, Ani i Nina koja je sa svojim multimedijskim uratkom ušla među deset, tj. jedanaest najboljih.

Zaista sjajni rezultati, ponos su naše Škole! Čestitamo!!!

Izvor: Nada Jakovčević

fotografije: Jasminka Vujević

Knin, 17. 3. 2023.

 

 

 

                                         

MREŽA ČITANJA - SLATKA PODJELA ZAHVALNICA

U četvrtak, 9. lipnja 2022., u školskoj knjižnici  održano je završno druženje sudionika projekta „Mreža čitanja“ - kviza znanja i kreativnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovogodišnja je tema kviza bila: U mreži hrvatskih suvremenih pisaca. Prisjetili smo se pročitanih knjiga (Jerko Mihaljević, Putar i parizer, Marina Vujčić, Susjed, Jurica Pavičić, Crvena voda) i razgovarali o njima uz slatku tortu.  Podijeljene su i zaslužene zahvalnice Anamariji, Ani, Izabeli, Jeleni i Petri, našim učenicama na koje smo iznimno ponosni, našem vrijednom povjerenstvu i mentorici. 

Pozdravljamo vas do sljedeće čitateljske sezone!

 

 

 

 

 

 izvor: Nada Jakovčević                                      fotografije: Jasminka Vujević

Knin, 10. 6. 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nacionalna razina kviza - Mreža čitanja i online susret s književnicima

U petak, 13. svibnja 2022., s početkom u 12.00 sati održana je nacionalna razina kviza znanja i kreativnosti “Mreža čitanja”. Za završnu je razinu trebalo pročitati roman Jurice Pavičića Crvena voda te dodatnu literaturu. Na završnu razinu plasirale su se Petra i Ani te ostvarile odlične rezultate.

 Čestitke na uspješnoj završnici!

                

Objavljivanje rezultata i proglašenje najuspješnijih, 18. svibnja 2022., ove je godine bilo posebno svečano. Naime, organiziran je online susret s književnikom Juricom Pavičićem. Bilo je zanimljivo doznati o nastanku romana Crvena voda kao i mnoge druge zanimljivosti iz života poznatog hrvatskog pisca. Također se pisac romana Putar i parizer, Jerko Mihaljević, javio prethodno snimljenom porukom.

 

       

 

 

Knin, 3. 6. 2022.

 

 

 

Regionalna razina kviza Mreža čitanja -

plasman na nacionalnu razinu!!!

Regionalna razina kviza „Mreža čitanja“ održana je 11. 3. 2022. u školskoj knjižnici.

Pravo na sudjelovanje na regionalnoj razini ostvarilo je pet učenica, ali rješavanju kviza pristupile su četiri učenice.

Sudionice su pokazale izvrsno poznavanje Mihaljevićeva romana Putar i parizer te romana Martine Vujčić Susjed.

Učenice Petra B. (3. A) i Ani (2. C) uspjele su se plasirati na nacionalnu razinu kviza.

Čestitamo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knin, 16. 3. 2022.

 

 

 

Školska razina kviza Mreža čitanja

U petak, 3. 12. 2021., s početkom u 12.00 sati održala se školska razina kviza “Mreža čitanja”. Svih pet prijavljenih učenica pristupilo je rješavanju kviza znanja i ostvarilo plasman na regionalnu razinu kviza. Čestitamo!

 

Knin, 7. 12. 2021.

 

 

Započela je nova sezona kviza znanja i kreativnosti za srednje škole „Mreža čitanja“ 2021./2022.

Ovogodišnja je tema kviza  U mreži suvremenih hrvatskih pisaca, a u kvizašku su se mrežu ulovili romani suvremenih hrvatskih pisaca:

 1. Jerko Mihaljević, Putar i parizer
 2. Marina Vujčić, Susjed
 3. Jurica Pavičić, Crvena voda.

U kvizu sudjeluje pet učenica: Jelena (1. A), Izabela (2. C), Ani (2. C), Petra B. (3. A) i Anamarija (3. A).

U Povjerenstvu su i ove godine: Anđelka Anić-Antić, Jasminka Vujević i Marijana Blažević kao i mentorica Nada Jakovčević.

Sretno!

                                                                                                      Izvor: Nada Jakovčević

 

 

 

 

MREŽA ČITANJA“ – kviz za poticanje čitanja i kreativnosti 2020./2021.

U školskoj je knjižnici 14. 5. 2021. s početkom u 12.00 sati održana treća, nacionalna razina, online kviza Mreža čitanja.

Ovogodišnja je tema kviza za poticanje čitanja i kreativnosti bila KNJIGA, KNJIŽARA, KNJIŽNICA, tj. odabrani romani su nas podsjetili na ljekovitu moć knjiga.

„Knjige su bile ono na što se čovjek mogao osloniti, u moru svega nepredvidivoga.“ (N. George)

 Učenice, Laura Franjičević (4. D) i Anamarija Kabić (2. A), za nacionalnu razinu natjecanja uz romane Mala pariška knjižara i Kako pronaći ljubav u knjižari pročitale su i roman Amy Meyerson Nebo puno knjiga, kao i dodatnu literaturu.

Multimedijski uradak učenika i učenica 3. A razreda (Ivice Ađelića, Anđele Bobanović, Barbare Gojević, Luke Kraljića, Lare Krvavice, Luke Miljkovića Skelina, Marka Raškovića, Barbare Vujević i Luke Zelića) dovršen je i predan na ocjenjivanje 7. 5. 2021.

Učenice su na kvizu, kao i učenici i učenice s multimedijom, ostvarile izvrsne rezultate na nacionalnoj razini. Čestitke učenicama i učenicama na uspjehu! 

Regularnost provedbe natjecanja i ovaj je put pratilo povjerenstvo u sastavu:

 1. Anđelka Anić-Anić, pedagoginja
 2. Jasminka Vujević, knjižničarka
 3. Marijana Blažević, knjižničarka (vanjska suradnica).

 

Čestitke na profesionalno odrađenom poslu.

Učenice i učenike za natjecanje  pripremala je Nada Jakovčević.

 

Svi ovogodišnji sudionici projekta „Mreža čitanja“, sve učenice i učenici – Izabela Kasalo, Anamarija Kabić, Lara Krvavica, Laura Franjičević, Ivica Ađelić, Anđela Bobanović, Barbara Gojević, Luka Kraljić, Luka Miljković Skelin, Marko Rašković, Barbara Vujević i Luka Zelić, zaslužuju veliku pohvalu za uloženi trud jer su, prkoseći nepovoljnim okolnostima nastave na daljinu, ostvarili sjajne rezultate. Čestitke svima i nadamo se druženju s dobrim knjigama i sljedeće godine u još većem broju, ali ovaj put u normalnim okolnostima.

 

Mala proslava, kao i podjela pohvalnica i priznanja za sudionike projekta, održana je (uz pridržavanje svih  epidemioloških mjera) u školskoj knjižnici 2. lipnja 2021.

 

 

U Kninu 8. 6. 2021.                                                    

 

 

Mreža čitanja

U školskoj je knjižnici 5. 3. 2021. s početkom u 12.00 sati održana druga razina online kviza Mreža čitanja.

Da podsjetimo, ovogodišnja je tema kviza: KNJIGA, KNJIŽARA, KNJIŽNICA.

 Učenice su za regionalnu razinu natjecanja uz roman Mala pariška knjižara pročitale ljubavni roman Veronice Henry Kako pronaći ljubav u knjižari te dodatnu literaturu o autoricama i književnoj vrsti. 

Na nacionalnu razinu natjecanja plasirale su se Laura (4. D) i Anamarija (2. A).

Također je multimedijski uradak učenika i učenica 3. A razreda (Ivica, Anđela, Barbara G., Luka K., Lara K, Luka M. S., Marko, Barbara V. i Luka Z.) prošao na nacionalnu razinu natjecanja.

Čestitke učenicama i učenicama na uspjehu!

 

Regularnost provedbe natjecanja i ovaj je put pratila komisija u sastavu:

 1. Anđelka Anić-Anić, pedagoginja
 2. Jasminka Vujević, knjižničarka
 3. Marijana Blažević, knjižničarka (vanjska suradnica).

Učenice i učenike za natjecanje  pripremala je Nada Jakovčević.

U Kninu 17. 3. 2021.                                                     izvor: Nada Jakovčević

 

  

 

    

 

 

 

MREŽA ČITANJA         

 kviz za poticanje čitanja i kreativnosti

za srednje škole

2020./2021.

          . 

U školskoj je knjižnici 11. 12. 2020. s početkom u 12.00 sati održana prva razina online kviza Mreža čitanja.

Ovogodišnja je tema kviza: KNJIGA, KNJIŽARA, KNJIŽNICA.

 

Zadane knjige za čitanje:

 

 1. Nina George: Mala pariška knjižara
 2. Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari
 3. Amy Meyerson: Nebo puno knjiga

 

Naše učenice Izabela (1. C), Anamarija (2. A), Lara (3. A) i Laura (4. D) uspješno su prošle Školsku razinu kviza znanja. Čestitke učenicama!

Ocjene i poredak multimedijskog uratka učenika 3. A razreda izborne nastave Hrvatskog jezika bit će objavljeni kada ih Povjerenstvo pregleda.

 

I ove je godine regularnost provedbe natjecanja pratila komisija u sastavu:

 1. Anđelka Anić-Anić, pedagoginja
 2. Jasminka Vujević, knjižničarka
 3. Marijana Blažević, knjižničarka (vanjska suradnica).

Učenice i učenike za natjecanje  pripremala je Nada Jakovčević.

 

Izvor: Nada Jakovčević, prof.

 

Knin, 22. 12. 2020.

 

MREŽA ČITANJA

kviz za poticanje čitanja i kreativnosti

za srednje škole

2020./2021.

 

Srednja škola Lovre Montija drugu godinu zaredom sudjeluje u projektu Čitanjem do zvijezda – kvizu za poticanje čitanja i kreativnosti.

Kviz znanja i kreativnosti sastoji se od dva dijela:

 1. kviza znanja
 2. prezentacije multimedijskog uratka.

Prošle su se godine  naše učenice Anamarija, Lara i Laura vinule do čitateljskog zviježđa, naime, sve tri su ostvarile pravo  na sudjelovanje na državnoj razini online kviza.

 

 

Ovogodišnja je tema kviza: KNJIGA, KNJIŽARA, KNJIŽNICA.

Zadane knjige za čitanje:

 1. Nina George: Mala pariška knjižara
 2. Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari
 3. Amy Meyerson: Nebo puno knjiga

 

 Ove je godine projekt  promijenio ime u Mrežu čitanja, a i mi imamo novosti.

 

Naše učenice Anamarija (2. A), Lara (3. A) i Laura (4. D) dobile su vrijedno pojačanje, priključila im se Izabela (1. C).

Također, ove smo godine prijavili i multimedijski uradak u čijoj su izradi sudjelovali učenici 3. A razreda izborne nastave Hrvatskog jezika.

Naše se uzbudljivo čitateljsko putovanje nastavlja.

Izvor: Nada Jakovčević, prof.

 

 

 

 

 

Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Školski kalendar 23/24


Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 457575
Danas: 400
preskoči na navigaciju