preskoči na sadržaj
 

 

 

                                                         

Uspješan završetak projekta Some Good News

Jednogodišnji međunarodni projekt pod nazivom Some Good News  bio je pokrenut  u rujnu 2021. i provodio se putem platforme eTwinning. Projekt je osmišljen kao podrška učenju engleskog jezika i promicanju mentalnog zdravlja, a imao je pozitivan utjecaj i na razinu medijske pismenosti učenika. Da se prisjetimo, Some Good News originalno je bila kratka web emisija glumca Johna Krasinskog koji je u  pandemijska vremena htio ljudima ponuditi i neke drugačije vijesti, pozitivne i optimistične. Nadahnuta time, nastavnica iz Francuske Elodie Marx odlučila je sa svojim srednjoškolcima napraviti sličnu emisiju i pozvati ekipe iz drugih zemalja da se priključe. Tako su se projekt uključili učenici i nastavnici iz četiri države (Francuska, Turska, Španjolska i Hrvatska), pri čemu je Hrvatska imala dvije ekipe - jednu iz Knina i jednu iz Drniša iz Srednje škole Ivana Meštrovića. U našoj školi projekt su koordinirale nastavnice Nada Jakovčević i Marijana Mijat, a bili su uključeni učenici iz 3. A i 2.A razreda, njih ukupno devetoro: Gabriela G., Anđela, Gabriela J., Marija, Nina, Petra, Božena, Nino i Roko. 

Učenici i učenice hrabro su zaplovili olujnim morima loših vijesti i u mirnu luku dviju emisija i jednog novinskog izdanja ulovili mnogo dobrih vijesti iz Knina i cijele Hrvatske. Dokazali su da ovaj naš svijet obiluje dobrim ljudima i dobrim djelima.

Naši su lovci i lovkinje dobrih vijesti uspješno završili projekt dobivši certifikat. Nadamo se da ćemo i ove godine nastaviti s dobrim djelima i vijestima koje će stizati iz naše škole, grada, zemlje i cijeloga svijeta.

 "L'amor che move il sole e l'altre stelle" (Dante Alighieri).

Izvor: Nada Jakovčević i Marijana Mijat

Knin, 3. 11. 2022.

 

 

 

SOME GOOD NEWS - ZAVRŠNO PREDSTAVLAJNJE PROJEKTA

Dobre vijesti daleko se čuju, a „Some Good News“ još i dalje.

U petak, 3. lipnja 2022., u školskoj je knjižnici održano završno predstavljanje eTwinning projekta „Some Good News“.

Vrijedne lovkinje i lovci na dobre vijesti, Anđela, Božena, Gabriela G., Gabriela J., Marija, Nina, Nino, Petra i Roko, zajedno s mentoricama Nadom Jakovčević i Marijanom Mijat, predstavili su okupljenim učenicama i učenicima, te drugim zainteresiranim djelatnicima Škole, logo, plakat, časopis te zadnju emisiju dobrih vijesti nastalih u sklopu projekta „Some Good News“.

U veselom su ozračju lovkinje i lovci te mentorice, govorili o svojim iskustvima, zgodama i nezgodama nastalim u radu na projektu. Dio atmosfere s događanja možete vidjeti na fotografijama, a na prezentaciji možete vidjeti više o projektu i višemjesečnom učeničkom radu.

 

 

 

 

izvor: Nada Jakovčević  fotografije: Mario Preden i Jasminka Vujević

Knin, 13. 6. 2022.

 

 

Predstavljanje projekta "Some Good News"

U petak 21.1.2022. u knjižnici Srednje škole Lovre Montija Knin održano je predstavljanje dosadašnjih rezultata jednogodišnjeg međunarodnog projekta pod nazivom Some Good News. Projekt je pokrenut tijekom rujna 2021. i provodi se putem platforme eTwinning u pet srednjih škola u Hrvatskoj, Francuskoj, Turskoj i Španjolskoj. Prvobitno je osmišljen kao podrška učenju engleskog jezika i razvoju novinarskih vještina, ali je značajan dio aktivnosti usmjeren i prema promicanju mentalnog zdravlja.

U Srednjoj školi Lovre Montija u projekt se uključilo devet učenika iz 3.A i 2.A razreda koji su uz pomoć svojih nastavnica Nade Jakovčević i Marijane Mijat napravili emisiju sastavljenu od dobrih vijesti iz našeg kraja. Zahvaljujući sudionicima projekta, saznali smo pozitivne vijesti iz sporta, automobilske industrije, medicine, pa čak i iz područja proizvodnje čokolade.


Some Good News je originalno bila kratka web emisija glumca Johna Krasinskog koji je u vrijeme pandemije htio ljudima pokazati da svijet još uvijek nudi puno prilika za dobro raspoloženje i optimizam te je napravio seriju pozitivnih vijesti. Nadahnuta time, nastavnica iz Francuske Elodie Marx odlučila je sa svojim srednjoškolcima napraviti sličnu emisiju i pozvati ekipe iz drugih zemalja da se priključe. U projektu sudjeluje pet ekipa u kojima je ukupno 117 učenika, a Hrvatska je jedina zemlja koja ima dva tima - jedan je iz naše škole, a drugi iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš.

Ekipe iz Turske, Hrvatske i Francuske već su objavile svoja prva izdanja dobrih vijesti i nastavljaju rad na novim emisijama.. 


Knin, 25. 1. 2022.

 

Jednogodišnji međunarodni projekt pod nazivom Some Good News pokrenut je u rujnu 2021. i provodi se putem platforme eTwinning. Projekt je osmišljen kao podrška učenju engleskog jezika i promicanju mentalnog zdravlja, a imat će pozitivan utjecaj i na razinu medijske pismenosti učenika.


Some Good News je originalno bila kratka web emisija glumca Johna Krasinskog koji je u ova pandemijska vremena htio ljudima ponuditi i neke drugačije vijesti, pozitivne i optimistične. Nadahnuta time, nastavnica iz Francuske Elodie Marx odlučila je sa svojim srednjoškolcima napraviti sličnu emisiju i pozvati ekipe iz drugih zemalja da se priključe.

 

U ovom trenutku, u projekt su uključeni učenici i nastavnici iz četiri države (Francuska, Turska, Španjolska i Hrvatska), pri čemu Hrvatska ima dvije ekipe - jednu iz Knina i jednu iz Drniša iz Srednje škole Ivana Meštrovića. U našoj školi projekt koordiniraju nastavnica Hrvatskog jezika i književnosti Nada Jakovčević i nastavnica Psihologije Marijana Mijat, a uključeni su učenici iz 3A i 2.A razreda, njih ukupno 9. 

Naši učenici će uz pomoć svojih nastavnika pronalaziti dobre vijesti na razne načine (gledanje tv emisija, traženje po internetu, čitanje novina i časopisa, usmena predaja...) nakon čega će ih oblikovati u vlastite emisije koje će biti snimljene na engleskom i postavljene na Internet kako bi ih svi mogli gledati. Svi učenici će na kraju projekta glasati za najbolje vijesti, tj. najbolju emisiju. Dosad su se učenici iz naše škole već susreli putem videopoziva sa svojim kolegama iz Španjolske i Turske te su se pomalo upoznali i podijelili svoje ideje o dobrim vijestima.

Zemlja koordinator je Francuska, a projekt je odobren od strane francuske nacionalne agencije za mobilnost i programe EU. 

 

Priloženi dokumenti:
Some Good News 2 – za objavu.pptx

Projekt o darovitosti

Poticanje darovitosti - Lovre Montija


Narodna knjižnica Knin

http://nkknin.hr/


Školski kalendar 23/24


Kad zvoni?
1. sat 8:00 - 8:45
2. sat 8:50 - 9:35
3. sat 9:40 - 10:25
odmor 10:25 - 10:40
4. sat 10:40 - 11:25
5. sat 11:30 - 12:15
6. sat 12:20 - 13:05
7. sat 13:10 - 13:55

Prijavi zlostavljanje

RED BUTTON


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2010.

Ukupno: 461606
Danas: 27
preskoči na navigaciju